Koude overwinning voor Heren 1 in Groningen

Donitas H3 – Moekotte Flash/Veendam H1

Nadat de hele week al was geklaagd over het vroege tijdstip van deze wedstrijd, vertrok heren 1 rond 10:30 uur richting Groningen. Om 12:00 uur moest worden aangetreden tegen Donitas heren 3, die maar liefst zes wedstrijden achter elkaar zonder punten heeft afgesloten. De parkeergelegenheid was niet zo denderend, waardoor een deel van het team de warming-up al gedaan had voordat ze in de hal waren. Dit bleek echter nodig, aangezien de temperatuur in de hal behoorlijk laag was.

Het doel was duidelijk, scherp beginnen, veel servicedruk en ons eigen spelletje spelen. Hiermee zouden wij het Donitas behoorlijk lastig moeten kunnen maken. Ook al was het begin niet zo scherp als afgesproken, we herpakten ons goed. Er werd sterk geserveerd en Donitas kwam niet in hun spel. Dit resulteerde in een 25-13 setwinst voor ons.

Op deze manier doorgaan met de 2e en 3e set. Zo gezegd, zo gedaan. Waar het vorige week behoorlijk inzakte, gebeurde dat nu niet. Wij bepaalden deze sets wederom en dat kwam ook in de eindstand naar voren: 25-16 en 25-12.

Niks aan de hand, zo leek het. Wij moesten nog maar even zorgen dat Donitas zeven wedstrijden op rij zonder punt kwam te staan. Met de gedachte van een 3-0 voorsprong in het hoofd slopen de foutjes er in, Donitas begon er in te geloven en daar lukte meer en meer. Wij kwamen niet lekker meer in ons eigen spel en zij serveerden nu ineens sterk. Rond de 20 punten kwamen we iets dichterbij, maar dit mocht niet meer baten. Voor Donitas het gevoel van een overwinning, bij ons die van een verlies. 23-25 voor Donitas.

Toch weer 4 punten mee naar Veendam en dat resulteert in de 3e plaats in de 3e divisie met 21 punten uit 6 duels. Volgend weekend staat de wedstrijd tegen DIO/Bedum op het programma. Zij staan op de 11e plek met 6 punten uit 6 wedstrijden.

Nog geen reacties op bericht: "Koude overwinning voor Heren 1 in Groningen"

    Wil je reageren?