Flash MB1 wint in Beverland

Nadat afgelopen weekend onze thuiswedstrijd geen doorgang kon vinden vanwege het afzeggen van Volco MB1 (te weinig speelsters), mochten we vandaag naar Beverland. Oftewel, een verre reis naar Lemelerveld. Een alternatieve route werd gekozen vanwege werkzaamheden op de A28 en rond 11.30 uur rolden we Beverland binnen. Mooi op tijd, koffie & thee voor de papa’s en mama’s, de meiden de kleedkamer in en de beheerder op zoek naar de kachel. In de hal was het winter namelijk.

De Bevers MB1 zijn mede koploper naast Sudosa-Desto en het beloofde dus een lastige wedstrijd te worden. Onze meiden hadden lekker staan trainen deze week en voor vandaag was de opdracht om niet naar de tegenstander te kijken, maar te kijken naar de eigen dingen waar we op hadden getraind en de dingen waar wij sterk in zijn. Tijdens het inslaan had de beheerder de knop van de kachel gevonden en de warme lucht stroomde de hal binnen. Ons publiek veroverde de beste plaatsen op de tribune en de wedstrijd kon beginnen.

Daniëlle mocht starten als spellie, Isca als dia’tje, Annika & Laura als midjes en Vera en Floor op de buitenkant. Even was het aftasten aan beide kanten en De Bevers leunde voornamelijk op een goede spelverdeling en de boomlange nummer 8. Waar Flash nog wel eens in het begin veel eigen fouten maakte in de afgelopen wedstrijd, gebeurde dat nu niet. Bij 10-12 liep De Bevers weg naar 12-17, maar toch bleven onze meiden er in geloven. Met een dubbele wissel (Abby & Lian voor Daniëlle & Isca) werden er weer 3 aanvalsters gecreëerd. Het werd nog 22-24, Lian aan serve en het werd 24-24. Opdracht van coach Koos: “Lian, serveren op positie 1”. Uiteraard luisterde Lian niet en serveerde vol rechtdoor naar positie 5. Gevolg, een direct punt en setpoint welke we ook direct pakten: 26-24 winst! Mooi man, een puntje pakken van de koploper.

Zat er dan meer in? Jazeker! Met Lian als spellie en de rest van de opstelling weer hetzelfde als de startopstelling, ging Flash prima van start. Floor had een mooie serve serie halverwege en de meiden namen een voorspong. De Bevers pakten nog een aantal puntjes, Floor scoorde een prachtige bal rechtdoor, Isa kwam aan het einde van de set nog binnen de lijnen voor Annika en Flash won de set met 25-22 en nam dus brutaal een 2-0 voorsprong. Dus………

Dan de 3e set. Abby ging naar de dia en verder de startopstelling van de 2e set. Bij 1-5 de eerste time-out en even later de 2e al. De Bevers kreeg meer vat op ons spel en de nummer 8 scoorde er lustig op los zowel aan het net als vanaf de 3 meter. Floor kwam er niet meer door en Isca nam haar plekje in. Ook Isa kwam weer even in het veld voor Annika. Helaas ging deze set verloren met 19-25 ondanks dat Flash best goed bleef spelen. Op naar de 4e set en die wilden we heel graag winnen. En het zat er ook gewoon in!

Daniëlle weer op spel, Isa & Laura op mid, Vera en Isca op buiten en Abby bleef dia’tje. Een kleine voorsprong werd steeds vastgehouden. Flash speelde prima en aanvallend ging de overkant steeds meer fouten maken. Onze verdediging stond prima, zelfs zo prima dat Laura bij 16-13 een bal probeerde te koppen (een prima aanval trouwens). Gevolg: sterretjes, dansende smurfjes voor de ogen en aansluitend hoofdpijn. Snel een ijsblok op het voorhoofd en even de tijd nemen om de smurfjes uit te bannen. Annika kwam op haar plekje en we gingen gewoon door. Flash raakte niet van de slag en vloog van 16-13 naar 23-16 door goed verdedigen en slim aanvallen met o.a. een postbodebal van Isca, prima blokjes van onze midjes en een slim bekeken centrumballetje van Abby. Floor en Lian kwamen met een dubbele wissel er weer in en na 2 mooie punten was het gedaan: 25-16 setwinst en een knappe en zeer verdiende 3-1 overwinning.

Het feestje werd gehouden bij Laura aan de rand van het veld. Publiek blij en op de banken, coach Koos blij en de meiden natuurlijk ook. Met 3-1 winnen van de mede koploper? Daar hadden we van te voren een handtekening onder gezet. Het cliché “de bal is rond” kunnen we hier dan ook mooi gebruiken. “Een prima teamprestatie vandaag. Samen hard gewerkt, gevochten en gewonnen. Dat is waar je het als coach voor doet. Super om zulke wedstrijden te mogen coachen en te mogen werken met deze toppers”, aldus een trots coach tegen de verslaggever na de wedstrijd. Komende dinsdag spelen we een oefenpot tegen VCO ’72 MA1 in de eigen hal en over 2 week komt S.V.I. uit Zwolle op bezoek.

Nog geen reacties op bericht: "Flash MB1 wint in Beverland"

    Wil je reageren?