Dames 4 strijdend ten onder

Dames 4 strijdend ten onder

Na twee weken rust mocht dames 4 thuis weer aan de bak tegen Exstudiantes ds 3. Vanwege de knieblessure van Demi deed Leah deze wedstrijd met ons mee. Heel erg bedankt hiervoor Leah! Harry had de opstelling doorgestuurd en we begonnen vol goede moed aan de eerste set.

In de eerste set begonnen we met Sheralynn, Leah, Joke, Nadine, Marjon en Malena. En Rachelle natuurlijk als libero. Helaas begonnen we de set niet zo goed als we hoopten. De service pass liep niet en de ballen werden niet afgemaakt. Hierdoor kwamen we meteen op grote achterstand te staan. Demi vroeg een time-out aan en we gingen meer vechten. De rally’s werden enorm lang en er werden meer ballen opgedoken. Helaas begonnen we te laat goed te spelen, waardoor Exstudiantes deze set won met 25-18.

In de tweede set lieten we de opstelling staan. Ook in deze set leek het alsof de rally’s weer eeuwen duurden en de puntentelling liep gelijk op. Het ene moment hadden de Exstudiantes weer een paar punten voorsprong en vervolgens waren wij door een goede serve serie en mooie aanvallen weer bij. Eigenlijk liep de hele set zo totdat we aan het einde wat uitliepen. Vervolgens kwamen de Exstudiantes weer met een serve serie waardoor ze dichterbij kwamen. Demi vroeg een time-out aan om even de rust weer in het team te krijgen. Rustig passen en afmaken was de boodschap. Deze set wonnen we uiteindelijk met 25-21.

In de derde set werd Edith erin gewisseld voor Sheralynn als spelverdeler en kwam Hillegonda erin voor Malena op de midpositie. Door het verkeerd invullen van het opstellingsbriefje door Demi kwam Nadine ineens op de buitenaanval te staan en Leah op diagonaal. Dit was even wennen, maar werd best goed opgepakt. Net als in de vorige sets was het ook weer een kwestie van vechten voor elke punt. We stonden lekker op voorsprong, maar door een goede serve serie van de Exstudiantes kwamen ze steeds dichter bij. Eerst Leah uit de pass, hielp niet. Vervolgens Nadine uit de pass, hielp ook niet. Demi kreeg ineens een ingeving en zette Sheralynn op de plaats van Nadine voor de verdediging. In deze rally bleef Sheralynn maar passen, maar deze lagen heel goed waardoor Edith de setups makkelijker kon verdelen. Na veel spanning wonnen we deze set met 26-24.

Het stond nu 2-1 voor ons, ook deze set moesten we eigenlijk wel winnen. Nadine bleef deze set aan de kant en Sheralynn nam haar plaats over op de diagonaal. Malena kwam deze set voor Joke in het veld op mid. In deze set begonnen we te merken dat we aardig moe werden, er werden aan onze kant meer fouten gemaakt. Dit gebeurde zowel in de pass als aan het net. Toch probeerden we nog voor elke bal te gaan. Joke en Nadine hadden het aan de kant niet meer van de spanning. Het liep zo gelijk op aldoor, maar elke keer net met een kleine voorsprong van de tegenpartij. Helaas verloren we deze set met 25-22.

Na flink balen van het verliezen van de vierde set, moesten we ons de vijfde set nog laten zien. Toch waren we allemaal al aardig moe van de vele lange rally’s en had Exstudiantes zoveel wissels dat ze bij wijze van spreken een compleet nieuwe opstelling hadden kunnen inzetten. Nadine kwam deze set er weer in voor Sheralynn op de diagonaal. We stonden in deze set meteen achter met 7-1. Marjon en Nadine wilden nog tegelijk voor een bal gaan, waardoor Marjon erg pijnlijk over Nadine’s voet heen rolde. Natuurlijk, zoals Marjon is, stond ze daarna weer op om gewoon met haar zere rug door te spelen. We begonnen zelf nog een paar punten te scoren en wisselden van veld met een achterstand van 8-4. Joke werd erin gewisseld voor Marjon op de buitenaanval, zodat Marjon haar rug niet zou overbelasten. Helaas waren we allemaal te vermoeid en waren de Exstudiantes te goed aan het verdedigen om ons punten te laten scoren. We verloren deze set met 15-7 en dit betekende ons eerste verlies van dit seizoen.

We hebben gevochten voor de ballen en ons kapot gewerkt, maar toch mocht het niet baten. Er had wellicht meer ingezeten en dat zullen we de Exstudiantes volgende keer wel laten zien. We zijn deze wedstrijd strijdend ten onder gegaan.

 

Nog geen reacties op bericht: "Dames 4 strijdend ten onder"

    Wil je reageren?