Eerste winst voor Flash MB1

Opnieuw een uitwedstrijd voor Flash Meisjes B1 dit weekend. Nu moesten we naar Leek om de degens te kruisen met Impala B1. Voor dit weekend stond Impala 9e en wij 11e. Eens kijken of we een sprongetje op de ranglijst konden maken. Iedereen was fit, er was lekker getraind de afgelopen week en dus gingen we vol goede moed op pad.

Onderweg veel regen. Net buiten Groningen vloog papa Floor ineens van de A7 af. Hij had een stemmetje gehoord dat er een file was. Floor snel appen: “volg mij”! Maar ja, voordat dat iedereen had gelezen waren die al rechtdoor gegaan en stonden inderdaad even later in de file. Vlak voor de afslag Leek hadden een paar autootjes elkaar gezoend en stonden gezellig in de middenberm. Snel Impala bellen, maar eeeehhhhhhh……. Nergens een telefoonnummer te vinden op hun site. Dan de sporthal maar bellen en de dame van de fitness gaf voor ons door dat we mogelijk later zouden komen. Gelukkig waren we allemaal rond 14.00 uur aanwezig en hadden we nog genoeg tijd.

Dan de wedstrijd. In de 1e set stond onze passing als een huis, een kaartenhuis wel te verstaan. De ene na de andere bal vloog tussen de meiden door op de grond. Hadden we afspraken??? Ow ja, maar de uitvoering liet veel te wensen over. Omdat Impala ook best veel fouten maakte, konden we nog redelijk bijblijven maar verloren we deze set met 21-25. In de 2e set liep de passing beter. Hierdoor konden we aan het net zelf ook meer ballen scoren. Ook serverend konden we meer druk leggen en mede hierdoor trokken we de stand met 25-19 weer gelijk.

Dan de 3e set. Snel pakten we een paar punten voorsprong en die hielden we lang vast. Aan het einde van de set kwam Impala steeds dichterbij en bij 24-24 was de stand weer gelijk. Vorige week verloren we na deze stand de 3e set, dan moest nu maar niet gebeuren. De meiden hielden het hoofd koel en sleepten met 26-24 deze set uit het vuur. Mooi man, glunderende gezichtjes. In de 4e set liep Impala door onze eigen fouten snel bij ons weg. Weinig lukte en met 17-25 trok nu Impala de stand weer gelijk.

Ach, nu we er toch zijn spelen we ook maar de 5e set. Flash was gebrand deze te winnen en ging furieus van start. Impala werd direct op een achterstand gezet en bij 8-4 mochten we van kant wisselen en stonden we bij de eigen aanhang, die ook vandaag weer in groten getale aanwezig was. Een mooie opslagserie zette ons bij 14-5 op setpoint. Impala kwam nog 2 puntjes terug maar toen was het gedaan. Met 15-7 werd de beslissende set binnen gehaald en zo boekten de meiden van Flash hun eerste overwinning van het seizoen met 3-2.

Rondedansjes, blijde koppies en een tevreden coach Koos. Dankbaar namen we het applaus in ontvangst. Met deze overwinning stijgen wij naar de 9e plaats en kunnen & willen we ook alleen maar naar boven kijken. Volgende week gaan we naar Emmen om daar te spelen tegen hun B1. Dat is een goed team waar we in de voorbereiding al 3x tegen hebben gespeeld. Dan nog een paar leuke weetjes van dit weekend:

Vlak voor het vertrek weten we altijd precies of mama Detty mee gaat of niet. Is Annika er als eerste, is mama niet mee. Zijn ze (te) laat, ligt het volgens papa Jos altijd aan mama. Trouwens, wist u dat papa Jos kan stofzuigen zonder stroom??? Papa Floor heeft een stemmetje in de auto en hij kan zelfs over andere auto’s heen rijden. Zo’n auto wil wel iedereen denk ik, handig bij een file. Isa wil leren vliegen, tijdens en na de wedstrijd bleef ze maar met haar handen wapperen. Haar verklaring: “ik heb het warm”. Jaja, grapjas! Floor en Daniëlle hadden tijdens de wedstrijd ineens hoge nood. Floor was heel snel terug (was een emmer tegen gekomen zei ze), Daniëlle is een half uur verdwaald geweest. En dan Lian, die keek zo boos naar de scheidsrechter dat hij er rood van werd. Zij liet hem met duidelijke woorden weten dat wij het niet helemaal eens waren met de gooiballen van één van de Impala-midjes. Later kwam er nog een opmerking over een buikje bij haar coach…….. Jammer dit!

Nog geen reacties op bericht: "Eerste winst voor Flash MB1"

    Wil je reageren?