Mix C1 begint het seizoen moeizaam.

Mix C1 is een nieuw team, dat voorgekomen is uit de mini’s. Het is een gemixt team (4 meisjes (Britt, Esmee, Nienke en Nadia) en 2 jongens (Wart-Jan en Pepijn), met nog twee nieuwelingen, die nog even geen competitie spelen (Naomi en Matthijs). Trainer/coach is Jan Hendrik, die na een jaartje gedwongen rust de volleybalschoenen weer heeft aangetrokken. Het is nog een beetje wennen aan elkaar en aan de trainer, maar ook aan het volleyballen op een groot veld. Maar dat is ook niet raar; de rest heeft het afgelopen seizoen nog een poosje doorgetraind, maar dit team kwam voor het eerst samen na de zomervakantie.

We zijn dit seizoen begonnen met veel oefenen op basis. Jan Hendrik blijft maar hameren op techniek, maar dat is wel de basis.

We hebben nu twee wedstrijden gespeeld en beide verloren. Onze eerste wedstrijd tegen Set-Uppers vonden we erg spannend, de eerste set ging goed, tot we in de buurt van de 20 punten kwamen, toen vergaten we te volleyballen. De volgende twee sets waren lastiger. Toch was Jan Hendrik tevreden over ons spel. Hij blijft hameren op het feit dat we 3x moeten spelen en dat we daardoor eerst wedstrijden gaan verliezen, maar dat we later daardoor wedstrijden gaan winnen.

Onze tweede wedstrijd was afgelopen zaterdag in Hoogezand. We moesten tegen een team met hele lange spelers, die Jan Hendrik met gemak op het hoofd konden kijken. We kregen weer de opdracht 3x spelen. En dat ging heel erg goed. Door goede opslagen en goed overspelen pakten we een voorsprong. In de buurt van de 20 punten ging onze tegenstander over op het echte gooi- en smijtwerk. Hier waren we niet tegen bestand. Uiteindelijk verloren we met 27-25. De volgende twee sets bleef onze tegenstander volharden in haar concept gooien en smijten. Wij probeerden 3x te blijven spelen, maar waren niet bestand tegn het brute geweld en verloren beide sets . Ook nu weer was Jan Hendrik tevreden. We kunnen heel netjes samen spelen en blijven dat ook doen. We gaan uiteindelijk onze punten pakken, reken daar maar op!

In beide wedstrijden hebben we hulp gehad van Eline en Eline, goede invallers, die ook af en toe met ons mee gaan trainen.

Nog geen reacties op bericht: "Mix C1 begint het seizoen moeizaam."

    Wil je reageren?