Flash Ma1-VcTyfoon-Flash Ma1

Zo, de kop is er af. De eerste 2 wedstrijden van het seizoen zijn gespeeld. Tijd om een voorstelrondje te doen.
Flash meisjes A1 bestaat dit jaar uit negen meiden (Maria, Marit, Monique, Mireille, Hieke, Nicole, Jaëlle, Zoë en Carien) en komen uit in de hoofdklasse. Leonie Kuperus neemt de honneurs waar als trainer/coach.

In de voorbereiding is gespeeld tegen Emmen MA2 en tegen ons eigen dames 4, waarbij er duidelijk nog wedstrijdritme opgedaan moest worden.
Op 23 september mochten we “los” en stond VcTyfoon aan de andere kant van het net. Een oude bekende van de dames. Zij werden kampioen in de hoofdklasse B, waarin de Flashdames tweede zijn geworden. We waren dus gewaarschuwd.
Flash won de eerste wedstrijd boven verwachting met 3-1. Flash kwam goed uit de startblokken (en dat om 10.00 uur ’s ochtends) en er werd een ruime marge op het scorebord genoteerd. Daar stokte de echter de machine…Nog net op tijd herpakten de dames zich en wonnen de eerste set en vervolgens ook set twee en drie. Set vier moesten we helaas aan Tyfoon laten. De druk van onze kant viel wat weg en Tyfoon nam toch nog een punt mee naar Stadskanaal. Al met al werd er een degelijke pot volleybal neergezet. De opdrachten werden goed uitgevoerd en Tyfoon had geen antwoord op ons spelletje.

Op naar wedstrijd twee. Wederom tegen VcTyfoon. Flash begon goed aan de wedstrijd en was een kopie van de week ervoor. Echter wisten de meiden het in de eerste set nu niet af te maken en ging verloren. Er werd gelaten gevolleybald en er moest meer geknokt worden voor de punten dan de week ervoor. Net of we niet helemaal wakker waren terwijl de wedstrijd om 15.30 uur pas begon!
Gelukkig wist Flash in de volgende sets weer meer druk op te bouwen en pakten we set twee en drie. Coach Leonie gaf aan dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en ook de vierde nog wel even gewonnen moest worden….Dus liepen de meiden de gehele set tegen een achterstand aan. Door enthousiasme en werken voor de punten, plus de nodige dosis geluk, werd toch de vierde set mee naar Veendam genomen! Wederom een 3-1 winst! Een mooie start van de competitie!

Komende week zijn de dames een weekend vrij van het volleyballen, maar 14 oktober mogen ze weer aan de bak, in en tegen Emmen MA2. Een bekende van de presentatiedag. Kijken of we de punten weer mee kunnen nemen naar Veendam.

Nog geen reacties op bericht: "Flash Ma1-VcTyfoon-Flash Ma1"

    Wil je reageren?