Flash MB in de wachtkamer

Dit weekend streden de teams van MC, MB en MA voor een plek in de Hoofdklasse van het komende seizoen. Plekken die Flash dolgraag wilde hebben voor een goede opleiding van de meiden binnen de club. MA plaatste zich onder leiding van Leonie in Stadskanaal vrij makkelijk voor de MA Hoofdklasse, in Leek plaatste Hemmo zich met MC voor de MC Hoofdklasse . MB zit op dit moment nog in de wachtkamer, hieronder lezen jullie waarom.

Om 08.10 uur (wel heel erg vroeg vonden sommige ouders) vertrokken Ipek, Isca, Kelsey, Sofie, Jet, Amy, Lieke, Lynn, Michelle en Maylena onder leiding / lijding van coach Koos naar Leek. Daniëlle zou ook mee, alleen lag die balend met een stelletje vervelende waterpokken in, op en onder het bed. In Leek gingen de ouders de kantine in, de meiden zich omkleden en shirts passen en coach Koos de zaken met de wedstrijdleiding regelen. Om 10.00 uur konden we dan ook beginnen.

Een poule van 6 teams betekende 5 wedstrijden van 1 set. We moesten er volle bak tegenaan dus en De Meeuwen moest er als eerste maar aan geloven. Tenminste, dat was het plan. De wedstrijd ging op en neer. Dan stond Flash voor en dan weer De Meeuwen. Bij 24-24 was het er op of er onder. Beide teams kregen setpoints en bij 28-27 voor Flash floot de prima fluitende arbiter voor een achter speelster van De Meeuwen. Dus einde set: 29-27 voor Flash. De coach van De Meeuwen was het hier duidelijk niet mee eens en wilde een challenge aanvragen. Er kwam een filmpje gemaakt met een mobiel voor de dag, een run naar de wedstrijdleiding, maar de arbiter bleef (gelukkig voor ons) bij zijn beslissing.

Dit belangrijke puntje was binnen, direct door naar veld 6 om tegen Rovoc te spelen. Doordat de meiden nog helemaal hoteldebotel waren van de vorige wedstrijd, was de spanning en de concentratie ineens ver te zoeken. Rovoc maakte weinig fouten, Flash deed dat wel. Helaas ging deze wedstrijd onnodig verloren met 20-25. Rolde was de volgende tegenstander, deze moesten we wel winnen nu. En dat deden de meiden gelukkig met 25-16.

Pauze! Even bijkomen, eten & drinken, kletsen met de ouders en de uitslagen / standen bekijken. Om 12.00 uur speelden we tegen Annen. Ook deze wedstrijd werd met goed spel gewonnen met 25-17. Weer de uitslagen en standen bekijken. Gatver, de top-4 zat te dicht bij elkaar. De laatste wedstrijd tegen de meiden van GO4IT DOK ging helaas met 14-25 verloren. Terecht, zij speelde beter dan wij. Tja, en toen werd het rekenen.

Al heel snel bleek dat Flash net buiten de boot viel. Rovoc en De Meeuwen hadden beide 4 punten en werden gedeeld 1e en 2e. DOK en Flash hadden beide 3 punten en op basis van het onderlinge resultaat werd DOK 3e. De Nevobo had bedacht dat vanuit de 9 MB-poules de top-3 zich zouden plaatsen, samen met de 6 beste nummers 4 uit al die 9 poules. Met 3 gewonnen wedstrijden is Flash wel een hele goede nummer 4 natuurlijk, maar het is dus afwachten op alle andere uitslagen uit de andere sporthallen in heel Noord-Nederland.

Thuisgekomen is coach Koos maar eens gaan zitten loeren op internet. Kijken of hij via andere mensen achter de uitslagen kon komen van de andere poules. Al snel bleek dat de nummers 4 van de andere poule in Leek en de poule in Heerenveen maar 2 punten hadden. Aan het einde van de middag kwam ditzelfde bericht ook uit Hoogeveen. Op basis van deze gegevens zouden we dus bij de beste 6 nummers 4 moeten zitten. We wachten de officiële uitslagen van de Nevobo maar even af.

Meiden, namens de vereniging ontzettend bedankt dat jullie voor Flash dit toernooi hebben willen spelen. Jullie hebben ontzettend goed gespeeld en alles er uit gehaald. Een nieuwe / andere coach, nieuwe meiden, een nieuw systeem, etc., allemaal wennen natuurlijk. Alle supporters bedankt voor het vroege opstaan, de koffie, het vervoer en natuurlijk de aanmoedigingen.

Nog geen reacties op bericht: "Flash MB in de wachtkamer"

    Wil je reageren?