Flash speelt komend seizoen MB-Topklasse

In het altijd ongezellige Sportcentrum Leek mochten gister een stel meiden proberen voor Flash Veendam een plek veilig te stellen in de MB-Topklasse voor het seizoen 2017 – 2018. De meiden die dit mochten doen waren Astrid, Laura, Lian, Floor, Abby, Annika, Vera en Isa. Het duo Koos & Gezinus (nee, geen zangduo) mochten de meiden hierin begeleiden en aansturen. Het werd een spannende middag waar vele mensen een aantal jaartjes ouder zijn geworden.

De poule indeling leek vooraf gunstig, maar je weet natuurlijk nooit. Met Impala, De Meeuwen, Lycurgus B2, GO4IT DOK en VCO’72 zagen we van te voren wel kansen, maar die moet je dan wel grijpen. El Capitano Laura had van coach Koos de opdracht gekregen om bij de toss steeds de kant te kiezen waar het publiek niet zat, zodat we daar in elk geval geen last van hadden. Zij zaten namelijk steeds achter en naast het veld omdat er in Leek geen tribunes zijn. Elke wedstrijd bestond uit steeds één set.

We mochten beginnen tegen De Meeuwen met als starting-six Lian als spellie, Abby als diagonaaltje, Annika & Isa waren de midjes en Vera & Laura mochten buiten spelen. Flash startte zwakjes, de afstemming klopte nog niet helemaal (logisch natuurlijk) en hierdoor kwamen de meiden al snel met 4-8 achter te staan. In de loop van de set ging het beter. Astrid kwam er in voor Abby en aan het einde van de set mocht Floor op serve er in komen voor Annika. Dit pakte goed uit en Flash won met 25-18 deze set.

Direct erna mochten we tegen B2 van Lycurgus spelen. Een vrij lang team met een goede spelverdeelster die het ons erg lastig maakte. Flash bakte er deze set helemaal niets van en verloor kansloos en terecht met 10-25. Even pauze en ons opmaken voor de wedstrijd tegen Impala. De coaches besloten de opstelling om te gooien en Laura op mid te zetten voor Annika, Floor kwam op Laura haar plek en mocht buiten spelen. Het team ging beter spelen, er kwam meer lijn in en steeds vaker werden eigen punten gescoord. We konden het Impala goed lastig maken, maar bij 22-22 waren een mazzel-serve en twee eigen foutje ons te machtig en verloren we met 22-25.

Dit betekende dat de laatste wedstrijden gewonnen moesten worden. VCO’72 was het eerste doel. Hierin speelde o.a. het jongere zusje van onze D1 speelster Julia en dat was best een plaaggeest voor onze verdediging. Flash liep steeds achter de feiten aan en bij 18-23 zagen we de (regen)bui al hangen. Maar ineens zagen de meiden het zonnetje opkomen en met hard werken stond het zo maar ineens weer gelijk en werd het een spannend slot. De coach van VCO wilde ons spel ontregelen met een time-out, maar kreeg die verrassend genoeg niet ondanks dat hij er nog één had. Beide teams bleven vechten voor elk punt en het was uiteindelijk Flash die bij 28-27 het beslissende punt maakte: 29-27 dus.

Blijdschap en een zucht van opluchting bij alles wat Flash was. Goed, dit gevoel vasthouden en door naar veld 4 voor de laatste wedstrijd tegen GO4IT DOK. Een jong team met veel talent waaronder een handig linkspootje. Flash begon sterk, alleen liet DOK daarna wel terugkomen. Bij 7-7 gaf Flash echt gas en stoomde door naar de 25-11 overwinning en eindigde het toernooi met 3 punten. Waren we hiermee door? Nope, we waren nog afhankelijk van de wedstrijd VCO – Lycurgus. Won VCO kwamen alle drie de teams op 3 punten en werd het rekenen geblazen. Gelukkig voor ons won Lycurgus deze set en hierdoor was Flash als de nummer 3 van de poule geplaatst voor de Topklasse.

Een prima prestatie van de meiden van Flash. Het is super dat Flash komend seizoen uit kan komen in de MB-Topklasse waardoor we als vereniging weer verder kunnen bouwen aan de ontwikkeling van de meiden binnen de jeugdafdeling. In de Topklasse speel je namelijk steeds wedstrijden op een hoog niveau en kan je ontzettend veel leren. Beide coaches bedankten namens de vereniging alle meiden voor hun inzet vanmiddag. Namens het hele team willen we alle supporters bedanken voor de steun en aanmoedigingen en sorry dat we het zo spannend hebben gemaakt. De foto bij dit verslag is gemaakt door mevrouw Uil, waarvoor ook dank!

Nog geen reacties op bericht: "Flash speelt komend seizoen MB-Topklasse"

    Wil je reageren?