Schaatsmuseum Flash Veendam MC1 kampioen!!

Eindelijk de dag van de waarheid. Vandaag zaterdag 1 april moest het gebeuren. Na het hele jaar al bovenaan te hebben gestaan, was het vandaag de kans om kampioen te worden. Maar dit zou alleen lukken als we met 4-0 zouden winnen van onze tegenstander van vandaag DAC uit Dedemsvaart. We wisten allemaal dat het erin zat., Maar we waren ook gewaarschuwd, want vorige week moesten we ook tegen DAC in Dedemsvaart. Die wedstrijd hebben we weliswaar uiteindelijk vrij eenvoudig gewonnen, maar de 2e set van vorige week hebben we de hele set achter de feiten aangelopen tot aan de big points waarna we met een goeie serie alsnog de 2e set nipt hebben binnen gehaald met 23 -25. Dus we waren gewaarschuwd.
Bij het begin van de dag werden een aantal ouders opgeschrikt doordat er een bericht in de groepsapp verscheen dat we 2 punten in minder zouden hebben gekregen waardoor het eventuele kampioensfeest uitgesteld zou moeten worden. Maar al vrij snel werd het duidelijk dat dit een 1 aprilgrap was.
Om kwart voor 2 was het eindelijk zover. De wedstrijden die voor onze wedstrijd aan waren gepland waren afgelopen en wij konden starten met ons gebruikelijke programma van een thuiswedstrijd, namelijk eerst even een kwartiertje vlinderen. Na een goede warming up konden we van start. Hemmo en Gezinus spraken de groep nog even toe dat we ons eigen spelletje moesten spelen en niet te bang moesten zijn om fouten te maken en vooral om te genieten van deze wedstijd in deze ambiance. Want een mooie ambiance was het zeker. De hele tribune zat vol met ouders en overige fans die ons team een warm hart toe dragen. Ze waren allemaal voorzien van toeters en spandoeken en lawaai maken dat konden ze. Top.
Maar het moest allemaal nog wel even gebeuren, zeker met de wetenschap dat we geen setje mochten laten liggen om vandaag kampioen te kunnen worden. Ondanks dat iedereen vrij ontspannen leek, merkte je toch aan alles dat er spanning op de meiden zat, zo begonnen we ook aan de wedstrijd. De 1e set liep nog niet helemaal gesmeerd en we liepen steeds achter de feiten aan omdat we zelf foutjes maakten. Maar op pure wilskracht en inzet hebben we deze eerste set toch weten binnen te halen met 25-22.
Ook tijdens de 2e set was het spannend en ging het zeker nog niet vanzelf. Maar ook deze set gingen de mouwen omhoog er werd er hard gewerkt om iedere bal aan de andere kant van het net op de grond te krijgen. Dit ging gepaard met veel inzet en met mooie rally’s en hele mooie soms nog onverwachte reddingen tot gevolg. Tot aan de 16 punten ging het gelijk op, maar vanaf dat moment stonden de meiden van MC1 op en was het afgelopen met de spanning. Dit was het moment dat het allemaal begon te lopen. De servicedruk ging omhoog en de passes kwamen veel beter aan. Met nog hele mooie punten werd deze set binnen gehaald met 25-16.
De 3e set merkte je aan iedereen dat het zou gaan lukken. Als er nu nog iemand was die na de eerste 2 sets nog twijfelde of we het vandaag wel zou lukken, kon er niet meer omheen. Het niveau ging beduidend omhoog en ook deze set werd netjes binnen gehaald met 25-11.
Nog 1 set te gaan, nog 25 punten, het aftellen kon beginnen. Ook in deze set gingen we lekker verder waarmee we in de 3e set waren geëindigd. De servicedruk bleef sterk waar DAC toch veel moeite mee bleef hebben. Gelijk in het begin van de set namen we wat afstand en zo kwamen we om een mooie 10-1 voorsprong. Het kon toch niet meer misgaan. De wedstrijden op de andere velden waren ondertussen ook afgelopen. Deze mensen gingen niet gelijk douchen maar schoven allemaal onmiddellijk aan om te zien hoe onze wedstrijd zou aflopen en met een geweldige sfeer die ontstond voelden we ons supersterk. De tegenstander nam nog een time-out om in een laatste poging te proberen ons vandaag van de titel af te houden. Maar na de laatste time-out gingen we door. Daar was het moment….Vera kwam aan opslag, aan haar de eer om het laatste punt te maken. Iedereen stond op de banken en door de hele parkstadhal werd 1, 1, 1, 1 geroepen. Helaas ging dit punt nog verloren. Nu was het weer de beurt aan DAC. De opslag was kort waarbij Isa de bal verdedigde, via Astrid kwam deze weer terug bij Isa die de bal uiteindelijk bekeken achter in de hoek speelde die helemaal open was gelaten door DAC. BAM binnen. Kampioen, het feest kon beginnen.
Gelijk na de wedstrijd werden we in nieuwe T-shirts gehuld zodat iedereen kon zien dat we de nieuwe Kampioenen zijn van de Topklasse. Hiermee nog gauw even op de foto want er stond nog een verrassing te wachten. We gingen namelijk direct aansluitend een rondje Veendam maken in een hele mooie oldtimer brandweerwagen in de mooie toepasselijke kleuren van onze club. Zo konden we gelijk aan heel Veendam laten zien wie de nieuwe kampioenen zijn van de Top klasse.
Tot slot wil ik via deze weg iedereen die heeft meegeholpen om van deze dag een onvergetelijke dag te maken nog even extra bedanken. Top – Klasse !!

Nog geen reacties op bericht: "Schaatsmuseum Flash Veendam MC1 kampioen!!"

    Wil je reageren?