Flash MB1 wint ook van Winkhem

Afgelopen weekend stond voor MB1 weer een lastige wedstrijd op het programma. In de eigen parkstadhal kwam Winkhem MB1 op bezoek, de huidige nummer 5 van de ranglijst. In Winsum hadden we het al erg lastig gehad met dit team en wisten we nipt een 3-2 overwinning uit het vuur te slepen. Er was de afgelopen week goed getraind, dus daar zou het niet aan moeten liggen.

Coach Koos stuurde de volgende meiden het veld in: Daniëlle als spellie, Laura & Monique als midjes, Maria als diagonaal en Carien & Hieke mochten buiten spelen. Met Leon op de bok konden we aan de wedstrijd beginnen, helaas niet naar wens van coach Koos. Flash startte namelijk slap. Er werden veel fouten gemaakt en de sommige meiden haalden niet hun normale niveau. al vroeg in de eerste set werden Daniëlle en Maria gewisseld voor Mireille en Jaël. Even later werd ook Monique gewisseld voor Marit. Helaas kon de opgelopen achterstand niet meer worden goed gemaakt en zo verloor MB1 onnodig de eerste set met 20-25.

In de 2e set bleven Mireille & Marit staan en kwam Maria weer terug op de diagonaal. Nu begon Flash beter aan de set en nam een kleine voorsprong. De set-ups lagen beter en dus konden de aanvalsters meer scoren. Daniëlle & Jaël kwamen er nog even kort in met een dubbele wissel, de meiden speelde de set netjes uit en wonnen deze met 25-20. Dit leek er dus meer op. In de 3e set kwam Jaël op de diagonaal voor Maria. Ook deze set werd gewonnen: 25-18 en dus een 2-1 voorsprong.

Ook in de 4e set bleef de basis staan. Nu was Flash duidelijk de beter ploeg. Winkhem kwam er niet meer aan te pas en maakte veel fouten. Onze meiden wonnen de set uiteindelijk met 25-14 en bleven met deze overwinning thuis nog steeds ongeslagen. Dit weekend werd VC Tyfoon kampioen in onze Hoofdklasse, wij feliciteren hun van harte met de titel. Over het geheel gezien zijn zij de terechte kampioen. Flash MB1 is nog vol in de race voor de 2e plek en hebben daar nog 7 punten voor nodig. Komende zaterdag moeten we naar Coevorden, hier moeten 5 punten te halen zijn. Op 22 april komt SV Doles op bezoek, de huidige nummer 3.

Nog geen reacties op bericht: "Flash MB1 wint ook van Winkhem"

    Wil je reageren?