EM Sporting Flash Veendam wint met 3-1 van de nummer 2!


Afgelopen zaterdag mocht het eerste dames team van Flash aantreden tegen naamgenoot Flash uit Nieuwleusen. Hier hadden de meiden nog een appeltje mee te schillen want de uitwedstrijd in december was geen wedstrijd om over naar huis te schrijven.

Maar het schillen van die spreekwoordelijke appel begon helaas nog niet in de eerste set. De Veendammers begonnen twijfelend aan de wedstrijd en ze gaven de gasten het idee dat er wat te halen viel. Flash/V moest wennen aan het snelle spel van de tegenstander en ze moesten opzoek naar een antwoord op de harde aanvallen van de diagonaal. Rob probeerde de set met een 2-tal wissels nog te kantelen maar het gat werd nooit kleiner dan 4 punten en daardoor ging de eerste set terecht naar de nummer 2 van de derde divisie. Maar wat de meiden niet verteld hadden was dat dit bij de tactiek hoorde, de zogenoemde zand-strooi tactiek. Want er stond deze wedstrijd voor meerdere teams veel op het spel. Bij een 3-1 of 4-0 winst voor de Veendammers zou het andere team van trainer/coach Rob, Smash, kampioen zijn en kon Flash Nieuwleusen als nummer 2 directe promotie naar de tweede divisie vergeten. En dat de thuisploeg goed is in het verpesten van kampioenschapsfeestjes hebben ze in meerdere seizoenen al laten blijken.

Dus na het zandstrooien in de eerste set, kon het echte volleyballen in de daarop volgende sets beginnen. De machine begon vanaf de tweede set goed te lopen, de serve werd ingezet als eerste aanval, Esther stond als inval spelverdeler prima te spelen en de aanvallers sloegen én tipten de ballen heerlijk op de grond. Alleen de scheidsrechter was af en toe de weg kwijt maar dat hebben we hem vergeven. Na 1 uur en 45 minuten kon Rob juichen want hij was toch wel de grootste winnaar deze wedstrijd, 4 punten met Flash Veendam maar véél belangrijker: KAMPIOEN met Smash!

EM Sporting Flash Veendam dames 1 feliciteert Rob & Smash Beilen met het behalen van het kampioenschap, veel succes in de tweede divisie! Wij ballen lekker verder in de derde divisie, er staan dit seizoen nog 2 competitie wedstrijden op het programma en daarnaast wordt er dinsdag 11 april in Sneek gespeeld voor een plekje in de finale van de Beker!

Nog geen reacties op bericht: "EM Sporting Flash Veendam wint met 3-1 van de nummer 2!"

    Wil je reageren?